postalm 1 20220215 1875947979V termínu 7. – 11.2.2022 uspořádal Školní sportovní klub při ZŠ Janského ve spolupráci se Sportovním klubem Velká Ohrada tradiční lyžařský výcvikový kurz v rakouském Postalmu. Zájezd absolvovalo 42 účastníků.

 

Podmínky k lyžování? Naprosto dokonalé! Dvanáct sjezdovek, různá obtížnost, mírné nebo prudší svahy, všichni si přišli na své. Fronty na vlek? Žádné. Vlekaři? Usměvaví, ochotní vždy pomoci. A jaká panovala na kurzu atmosféra? Ta nejlepší, jakou si člověk může přát. Nikdo neměl sebemenší problém. Všichni v pohodě, úžasní, slušní, zdvořilí, vychovaní. Žádný úraz, žádné nachlazení, žádné onemocnění. Všichni se naučili lyžovat nebo se v lyžařských dovednostech zdokonalili. Chválu jsme slyšeli i od personálu a věřte, že to velmi potěší.  Předposlední den jsme samozřejmě absolvovali závěrečné závody – tentokráte ve sjezdu. Všem žákům patří velká pochvala za předvedené výkony. Ti nejlepší získali medaile a drobné ceny.

 Velké poděkování patří především instruktorům za neobyčejnou ochotu a vstřícnost, za to, jakým způsobem vedli výcvik, aby se nepřihodil žádný úraz a že se každý den mohli žáci přiučit něčemu novému z lyžařské průpravy. 

 Vzpomínky ve formě fotografií nám ještě dlouho budou připomínat tento zážitek.

Jana Civínová, učitelka TV