Ve čtvrtek 20. 10. 2016 jsme si pozvali na pomoc krysáka Remyho. Chystali jsme se totiž vařit ratatouille a on je jako pomocník ten nejpovolanější….

Předškoláčci, prvňáčci z 1.B, děti ze 3. a 4. B se sešli hned ráno v klubíku, kde den zahájili podzimní písničkou, týmovými soutěžemi a hádankami. Vítězný tým za odměnu vařil v kuchyňce spolu s rodiči již zmíněný ratatouille, na který jim všechny suroviny nachystali ostatní spolužáci. V tom čase zbývající děti nezahálely a chystaly k večernímu občerstvení pro rodiče různé pomazánky a bramboráky. A aby toho nebylo málo, vyrobily si také podzimní panáčky z brambor. Dopoledne nám rychle uběhlo a všichni se těšili na odpolední promítání filmu Ratatouille. Po něm porota ocenila zajímavé recepty dětí a rodičů. Celou akci ukončil malý raut vytvořený z výše zmíněných pokrmů.

Chtěli bychom poděkovat rodičům Terezky Javorské, Selmy Jurášové a Honzíka Kratiny, bez jejichž vydatné pomoci bychom si vaření s dětmi v kuchyňce dost dobře nedokázali představit.

 třídní učitelky Táňa, Dana, Andrea a Eva

 

 

IMG 6465IMG 6471

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG 6472IMG 6486