erasmus 1 20231206 1722775161Minulý týden navštívily naší základní školu v rámci Erasmu dvě studentky z univerzity The New York of Prague, které představily našim žákům svojí zemi.

Studentky, které pocházejí z Německa a Ekvádoru se žákům nejprve představily a poté jim ukázaly fotografie a videa ze svých zemí. Žáci se tak dozvěděli o památkách, přírodních krásách a tradicích obou zemí.

 

Studentky také žákům zahrály tradiční německou a ekvádorskou hudbu, porovnávali jsme si se žáky rozdíly v tradičních jídlech a zvyklostech. Žáci si přednášku užili a byli nadšení, že se mohli dozvědět více o cizích kulturách.

"Bylo to skvělé, že jsme mohli žákům představit naši zemi," řekla jedna ze studentek, která pochází z Německa. "Byli velmi zvídaví a měli spoustu otázek. Bylo vidět, že se o naši zemi zajímají."

"Byla to pro nás skvělá zkušenost," řekla druhá studentka, která pochází z Ekvádoru. "Bylo příjemné vidět, jak se žáci zajímají o naše země. Doufáme, že se jim naše přednáška líbila."

Návštěva studentek z Erasmu byla pro žáky základní školy zajímavým a poučným zážitkem. Žáci se dozvěděli mnoho nového o cizích zemích a kultuře a mohli si tak dále procvičovat v poslechu a konverzaci v anglickém jazyce.

Budeme se opět těšit na návštěvu dalších studentů Erasmu z univerzity UNYP.