Jsem moc rád, že Vás mohu informovat o tom, že od 3. 5. bude zahájena rotační výuka žáků 2. stupně.

Žáci 0. – 5. ročníku     -chodí do školy jako doposud

Žáci 6. -  9. ročníku     -6. – 7. ročníky začínají prezenčně od 3. 5. 2021

                                    -8. – 9. ročníky začínají prezenční výuku od 10. 5. 2021

V týdnu, kdy žáci ve škole nebudou, bude probíhat zavedená distanční výuka, která začíná od 8:00 dle uvedených rozvrhů. Rozvrhy pro 6.-7. ročník bude upřesněn v příštím týdnu.

Další podstatné informace:

Podmínkou účasti na prezenční výuce je dle mimořádného opatření MZ ČR preventivní testování na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2.

Bližší informace obdrželi zákonní zástupci mailem od třídních učitelů včetně pokynů k testování ve škole.

Antigenní testy probíhají       0. – 5. ročník 1x týdně v pondělí

                                               6. – 9. ročník 2x týdně v pondělí a ve čtvrtek samoodběrem

Testování se neprovádí u osob:

-          které prodělaly laboratorně potvrzené onemocnění COVID-19 a od 1. pozitivního POC antigenního testu nebo RT-PCR testu neuplynulo více než 90 dní (nutné doložit potvrzením).

-          mají negativní výsledek POC antigenního testu nebo RT-PCR testu, který není starší 48 hodin a byl proveden poskytovatelem zdravotních služeb (nutné doložit potvrzením).

-          popř. u osob, které mají vystavený certifikát MZČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19 a od aplikace 2. dávky uplynulo nejméně 14 dní.

Prezenční výuka probíhá dle rozvrhu uvedeném v systému Bakaláři. O případných změnách budou žáci informováni třídním učitelem.

Pro žáky ve škole byla umožněna v rámci předmětu TV výuka ve vnějších prostorech bez nutnosti používat roušky – na hodiny TV tedy žáci budou chodit ven.

Během pobytu ve škole jsou všichni žáci povinni mít zakryté dýchací cesty zdravotnickou rouškou nebo respirátorem.

I nadále platí, že do školy nesmí chodit osoby, které vykazují známky akutního onemocnění (zvýšená teplota, suchý kašel, dušnost, bolest v krku, rýma, bolest hlavy, ztráta chuti a čichu, zažívací obtíže, bolest svalů a kloubů).

Stravování ve školní jídelně:

Prosíme všechny rodiče, aby žákům přihlásili obědy buď na strava.cz nebo emailem: jidelna@zs-janskeho.cz

Vážení rodiče, velmi si vážím vaší dosavadní spolupráce a pevně věřím, že i nyní situaci zvládneme a společně zdárně ukončíme tento tak trochu nezvyklý školní rok.

Mgr. Jan Havlíček, ředitel ZŠ Janského