Vytisknout

akce 1 20191008 1740684336Dne 3.10. 2019 jsme se místo ve škole sešli s instruktory v areálu fakulty FTVS. Po příchodu byli žáci rozděleni do dvou skupin k venkovním aktivitám. První skupina se věnovala orientaci v překážkovém terénu a druhá skupina měla možnost vyzkoušet své síly a zručnost v lanovém centru. Po splnění úkolů se skupiny prohodily. 

  Protože nám nepřálo sluníčko, ale déšť, zbytek času před obědem tak žáci sportovali v teple tělocvičny. Všichni se moc snažili a byli šikovní. Po dobrém obědě (řízek s bramborovou kaší) jsme se sešli s instruktory ke zhodnocení a poslední hře této akce. Žáci měli získat kód, s pomocí kterého mohli otevřít truchlu se sladkým pokladem. Podařilo se :-)  

  Této akce jsem měla možnost se zúčastnit jako doprovod své dcery Karolíny. Cílem bylo zábavnou formou ukázat žákům, že i zdravotně znevýhodněný člověk - žák - je obyčejný člověk, který má se svými vrtevníky hodně společného a i přes svůj hendikep se snaží  vyrovnat se jim i když někdy to není snadné. 

  Myslím, že si tento den žáci, paní učitelka Alice Uhlíková i naše paní asistentka Zuzana Paďourová užili a měli tak možnost se vzájemně lépe poznat. 

Jsem ráda, že dcera navštěvuje základní školu, která podporuje význam inkluze a její důležitosti ve škole i ve společnosti. 

Maminka žákyně 6.třídy Lucie Tauscherová

 
 
 
 
Podělte se o informace s ostatními