braennball 1 20180709 1365555778Dne - 19.6. 2018 se žáci ZŠ Janského na Praze 13 ( z přihlášených tříd - 4.B, 5.A, 5.B, 6.A, 6.B, 7., 8.A, 8.B a 9. ) účastnili sportovního dne s náplní netradiční pálkovací hra - brännball. V roli rozhodčích a zapisovatelů se osvědčili žáci, kteří v tu dobu nehráli. Každý si tedy mohl vyzkoušet roli hráče i rozhodčího. Turnaj byl rozdělen do dvou skupin – první skupina – 4.B, 5.A, 5.B, 6.A, 6.B ve druhé skupině se o účast v bojích o pohár ředitele školy utkaly třídy 7., 8.A, 8.B a 9.

Třídní a zastupující učitelé zastávali roli poradců a vášnivých fanoušků. Poděkování zaslouží pan školník, za operativní zařízení venkovní sprchy, protože vedro bylo opravdu úmorné...
Po odehrání obou skupin systémem každý s každým po dobu 2x 7 minut se mohli vyhlásit vítězové. Ceny předával ředitel školy Mgr. Jan Havlíček a v letošním ročníku jsme přivítali i zástupce MČ Praha 13 - místostarostku Mgr. Marcelu Plesníkovou a zastupitele ing. Víta Bobysuda. Městská část v letošním roce díky svému dotačnímu programu přispěla výrazně k hladkému průběhu turnaje a umožnila zakoupení hodnotných cen.
Konečné pořadí mladší žáci:
1. místo - 6.B (paní učitelka Uhlíková)
2. místo 6..A (paní asistentka Skálová)
3. místo 4.B (paní učitelka Krištofová)
4. místo 5.B (paní učitelka Hauerlandová)
5. místo 5.A (paní učitelka Žáčková)
Konečné pořadí starší žáci:
1. místo – 9. tř (paní učitelka Civínová)
2. místo 8.B (paní učitelka Říčková)
3. místo 8.A (paní učitelka Buljatová)
4. místo 7. (paní učitelka Olšovská)


Organizace závodu byla postavena na spolupráci dětí, vzájemné toleranci tříd a principech fair play. Vítězové získali putovní pohár ředitele školy, medaile a každá třída výborný dort na doplnění energie. Velké poděkování patří paní učitelce Kokrdové za podrobnou fotodokumentaci turnaje.

 

PaedDr. Jana Civínová – učitelka TV