rejdice 1 20170306 1825254396sobota 25.2. Ve 12 hodin jsme vyrazili směr Rejdice na lyžařský kurz. Uvítalo nás sluníčko,dojeli jsme v pořádku a na svahu spousta sněhu. Stačili jsme si vybalit, seznámit se s pravidly a prostředím a už se těšíme zítra na lyže.

neděle 26.2. Tak máme za sebou první lyžařský den. Dopoledne jsme pilovali techniku slalomového lyžování, pod vedením našich mladých instruktorů. Všechny děti se moc snažily a kupodivu i poslouchaly. K obědu nás čekala výtečná čočková polévka a skvělý hovězí guláš, který si většina dětí i přidala. Nasledovalo odpolední dvouhodinové lyžování,tentokrát trochu volnější, nicméně pod podmínkou dodržování určitých pravidel. Vysvitlo i sluníčko, tak to bylo fajn. Po večeři jsme se pustili do soutěží v týmech, do kterých jsme se včera vylosovali. Jednou ze soutěží bylo složení básničky, ve které nesměla chybět některá slova. Tu vítěznou si budete moci přečíst zítra. Dnešní den jsme ukončili oblíbenou hrou,, Pepíčku, pípni." Další zprávičky a snad i fotky s básničkou zase zítra.

pondělí 27.2. Tak dneska jsme se probudili do nádherného dne. Od rána svítilo sluníčko, sníh na sjezdovce byl upravený a tak naši lyžaři jezdili o sto šest.Odpoledne jsme měli i štěstí, že na svahu bylo málo lidí,takže frontu na lanovku jsme nestáli, jen sníh už povolil a tak se jezdilo trochu hůř. Přesto jsme dnešní lyžovačku zvládli. Po večeři nás čekají další hry a soutěže. Několik málo fotografií najdete na stránkách třídy 5.A. 

A ještě slíbená včerejší vítězná básnička 
Lyžařský zájezd.
Padá sníh,je tam mráz,
my jezdíme na doraz.
Jezdí tu i Maďaři 
jsou to dobří lyžaři.
Měli čínské bambule
jako černá tabule.
Zajeli jsme do hospody,
kde konaly se velké hody.
 
Všichni zdravíme 
 
Úterý 28.2. Tak máme za sebou další, částečně lyžařský den. Dnešní den se již bohužel sluníčko schovalo, ale i tak dopoledne proběhl lyžařský trénink pod vedením Lukáše a Adélky. Děti využily i skokanských můstků i když na ten největší s doskokovou duchnou je samozřejmě instruktoři ještě nepustili. K obědu jsme měli výborné meruňkové knedlíky a po obědě se někteří dali na túru s panem učitelem a zbytek stavěl iglú. Chybět nesměla ani koulovačka. Po večeři následovaly opět hry a týmové soutěže. Teď nám bohužel prší, ale snad sníh úplně nezmizí a zítra budeme moci v lyžování pokračovat.

Středa 1.3. Máme tady březen a do jarního počasí dost daleko. Ráno jsme začali s lyžováním o půl hodinky později, protože se rozbila lanovka. Naštěstí se ji podařilo brzy opravit a děti mohly opět pilovat techniku lyžování. Sluníčko bylo tentokrát schované za mraky, zato nám napadl čerstvý sníh, na kterém se odpoledne daleko lépe trénovalo. Dnešní hovězí na česneku se špenátem nemělo chybu, a i večerní kuřecí činu si děti přidávaly. Zítra nás čeká oslava narozenin Honzíka a Toma a večerní lyžování. Několik nových fotek najdete na stránkách 5. A.

Čtvrtek 2.3. Dnešní lyžařské dopoledne bylo na sjezdové lyžování docela náročné. Zpočátku mlha, která by se dala krájet, nicméně naše lyžaře neodradila a tak jsme se ke konci dočkali i sluníčka. Odpoledne jsme sice opět vyrazili na lyže, ale přerušení elektřiny způsobené vichřicí a pádem stromů nám trénink na lyžích znemožnilo. Tak jsme si alespoň zahráli koulovačku a dostavěli iglú. Večeři jsme měli téměř romantickou při svíčkách. Asi v půl sedmé se konečně rozsvítilo a tak večer mohl pokračovat plánovanou oslavou narozenin Honzíka a Toma. Vše se vydařilo a již se chystáme do hajan. Zítra nás čeká poslední závěrečný den.

Pátek 3.3. Dnešní den byl jako vymalovaný. Sluníčko od rána svítilo a ukazovalo svou sílu. Děti čekal dopolední závod ve slalomu, na který se během celého týdne připravovaly. Jela se dvě kola a do výsledků se započítával rychlejší čas. Nejrychlejsi  slalomářkou byla Kája Zdychincova a slalomářem Honzík Kantor. Protože nejen sněhové ale i podmínky počasí byly dnešní den na lyžování optimální, lyžovalo se nakonec i odpoledne. To už bylo volnější a  tak si to naši malí lyžaři patřičně užili. Po skončení odpoledního lyžování došlo na závěrečné hodnocení.Nejen závodu ve slalomu, ale i soutěže týmů, bodování pokojů a vyhlásili jsme nejlepší horalku Barborku Mrazovou a horala  Lukyho Brzone. Do závěrečného dne jsme napasovali ještě večerní lyžování pro osmičku vybraných a diskotéku pod vedením Toma a Honzika pro všechny. A pak už hupky do postýlky a zítra  směr Praha. Dobrou noc.

Ráda bych moc  poděkovala vedení školy, že mi umožnilo odjet s dětmi na zimní školu v přírodě, Martinovi Horákovi, že to se mnou celý tyden vydrzel a dětem, že jsem si to s nimi mohla tak super užít. Byly jste moc prima. Diky Vám všem. Andrea

                         Martin a Andrea