radnice 1 20180924 1729048780Dne 17.9.2018 se žáci 9.A účastnili akce: Poznáváme radnici + Edukativní divadelní představení.
Cílem akce bylo: seznámení s Radnicí Prahy 13 a s jednotlivými úřady, následoval sběr materiálů a informaci do OV a osvětová přednáška na téma „Finanční gramotnost“.

Nejprve si žáci ve skupinách prošli radnici a seznámili se jednotlivými úřady na Praze 13 – úkolem bylo – navštívit aktuální výstavu – modely z „Merkuru“, získat program Festivalu volného času, který celé září probíhá na Praze 13, požádat o materiály a informace z Radnice Prahy 13 do hodin OV. Od 10,00 hod následovalo Edukativní divadelní představení v rámci projektu „Prožitková pedagogika pro multikulturní společnost“. Téma bylo velmi přínosné – finanční gramotnost. Jednou ze základních forem, která je pro využití v rámci prožitkové pedagogiky velmi vhodná, je Divadlo fórum. To lze charakterizovat následujícím způsobem:
• interaktivní divadlo
• poučný přímý prožitek, stále však v rovině bezpečné fikce
• kritické situace se po skončení odehrají znovu, divák má možnost vývoj změnit
• pasivní divák se mění v aktivního spolutvůrce
• důležitá je role průvodce představením – lektora/jokera
Účinkovali: Zuzana Čapková - seriál Vyprávej ( role Jája Martináková), film Vybíjená, film Mamas & Papas (role Zuzana),Andrea Marečková,Pavol Smolárik - divadlo Minor, Kryštof Nohýnek -divadlo Gong, Martin Dusbaba -divadlo Příbram.
Děti z deváté třídy při tomto představení vhodně reprezentovali školu, nezanedbatelným faktem je též finanční pokrytí akce Radnicí Prahy 13.

 

PaedDr. Jana Civínová, učitelka OV