Vytisknout

trilopark 1 20180918 1666828803Jak už všichni dávno víme, škola není jen o vysedávání v lavicích, proto jsme se vypravili zažít hodinu vlastivědy trochu jinak. Cestovali jsme až do Nuslí a musíme říct, že to stálo za to. Nepochybně jsou muzea, která Vám nabídnou více vystavených exemplářů. Jsou výstavy, které Vás ohromí úžasnými modely. Ostatně to vše najdete i v Triloparku, i když v menší míře.

Příliš mnoho exemplářů „ke koukání" by ubralo prostor pro to, o co jde v Triloparku především, totiž o možnost nabídnout dětem jedinečný interaktivní program vedený kvalifikovanými nadšenci v oboru paleontologie. Program začal v místnosti s výstavou zkamenělin. Vstoupili jsme do rozlehlé místnosti se sedmimetrovým(!) modelem elasmotheria. V sedmnácti pultových vitrínách jsme měli možnost si prohlédnout výstavu, která ale nebyla o pouhém koukání... Od těch nejatraktivnějších exemplářů nás totiž nedělilo sklo vitrín.
Drželi jste někdy v ruce pravé dinosauří zuby? Dvoukilovou stoličku mamuta? Obří trilobity? Ne? A vidíte, my tu možnost měli! A nejen to. Po přednášce, při které lektor dětem zábavnou formou vyprávěl vše o paleontologii a zodpovídal jejich dotazy došlo na tu část programu, na kterou jsme se těšili nejvíc. Dinosauří dílničky... Děti byly ve svém živlu. Za aktivní účasti odborného lektora si odkryly třímetrovou dinosauří kostru, vytvořily odlitek zkameněliny a vyzkoušely si práci s preparačními nástroji. Na konci programu děcka odcházela obtěžkána vlastními výrobky, nějakou tou vypreparovanou zkamenělinou, ale především s hlavou plnou super zážitků a zajímavých poznatků.

 

Třídy 4.A a 4.B, paní učitelky Monika a Renča.

Podělte se o informace s ostatními