Na naší škole je již tradicí, že v předvánoční době věnujeme téměř všechen čas vyrábění a přípravám na vánoční jarmark.  video  foto
Děti ve všech třídách vyrábějí svícny, přáníčka, ozdobičky a pečou perníčky, aby si rodiče i ostatní návštěvníci mohli zakoupit vše, co se jim líbí a hodí na vánoční tabuli.
Návštěvníci jarmarku se mohou během prodeje občerstvit ve školní jídelně, kde jsou pro ně nachystány teplé a studené nápoje, nechybí ani čerstvé uzeniny.


Žáci si pečlivě připravují i velmi pestrý program pro diváky. Letos v návaznosti na projekt Edison by se dal shrnout pod názvem „Letem vánočním světem“. A to proto, že se diváci během večerního programu mohli seznámit s oslavou a tradicemi Vánoc v různých koutech celého světa. Začali jsme pochopitelně u nás doma koledou z Čech a Moravy, kterou si připravili žáci I. stupně. Následovalo tradiční vystoupení pí učitelky Šrámkové se švihadly. Potom nás koledami žáci II. stupně zavedli do Francie a Anglie. Kroužek zumby pod vedením své lektorky si také připravil krátké, leč velmi zajímavé vystoupení. Žákyně Saša a Julča nás zavedly do své rodné země Ukrajiny a seznámily nás se svými zvyky a tradicemi. Sofie se s námi podělila o oslavu Vánoc v Arménii a dozvěděli jsme se také něco o vánočních svátcích v Moldávii.
Velký potlesk sklidilo vystoupení 8.A pod vedením pí učitelky Buljatové. Celým programem nás provázela pí uč. Adamíčková, tombolu losoval p. ředitel Havlíček.
Na počátku programu se divákům představil Emanuele Ridi, který je známý svým pořadem
S Italem v kuchyni. Celý kulturní program končil již tradiční koledou Narodil se Kristus Pán, kterou si společně zazpívali všichni přítomní.
Celý výtěžek letošního jarmarku bude věnován nadaci Můj nový život  pro děti, které se po onkologickém onemocnění vracejí zpátky do běžného života.
Vánoční atmosféru přijeli načerpat i vedoucí školského odboru p. Šafir a místostarostka
pí Plesníková. Průběh celého jarmarku byl zaznamenám regionální televizí Prahy 13 – TV 13.
Nezbývá než poděkovat všem rodičům za sponzorské dary, celému pedagogickému sboru za přípravy a čas věnovaný dětem a všem popřát krásné a klidné Vánoce.