Vytisknout

braennball 1 20190626 2022886127Dne 18.6.2019 se uskutečnil na naší škole Turnaj v Brännballu o pohár: „ Ředitele školy“

Cílem bylo završení výuky pálkovací hry brännball tradičním turnajem a letos nově vyhodnocení výroby pálek na brännball, které žáci 8. a 9. tříd zhotovili v rámci výuky pracovních činností.

Žáci ZŠ Janského (třídy 5.A, 5.B, 6., 7.A, 7.B, 8.,9.A a 9.B)  se účastnili sportovního dne s náplní netradiční pálkovací hry - brännball. V roli rozhodčích a zapisovatelů se osvědčili žáci, kteří si tuto roli zvolili, nebo byli po  nemoci a nemohli sportovat. Každý si tedy mohl vyzkoušet roli hráče či rozhodčího. Turnaj byl rozdělen do dvou skupin – první skupina –5.A, 5.B, 6., 7.A  ve druhé skupině se o účast v bojích o pohár ředitele školy utkaly třídy 7.B., 8., 9.A a 9.B. Třídní a zastupující učitelé zastávali roli poradců a vášnivých fanoušků. Po odehrání obou skupin systémem každý s každým po dobu 2x8 minut se mohli vyhlásit vítězové. Ceny předával ředitel školy Mgr. Jan Havlíček a doprovázející učitelé Městská část v letošním roce opět díky svému dotačnímu programu přispěla výrazně k hladkému průběhu turnaje a umožnila zakoupení hodnotných cen.

 

Konečné pořadí mladší žáci:

  1. místo - 7.A (paní asistentka Ernstová)
  2. místo 6. (paní učitelka Žáčková)
  3. místo 5.B (paní učitelka Hauerlandová)
  4. místo 5.A (paní učitelka Havlíčková)

                             Konečné pořadí starší žáci:

  1. místo – 9.B (paní učitelka Říčková)
  2. místo 9.A (paní učitelka Buljatová)
  3. místo 8.A (paní učitelka Olšovská)
  4. místo 7.B (paní učitelka Uhlíková)

                                

 Organizace  závodu  byla postavena na spolupráci dětí, vzájemné toleranci tříd a principech fair play. Vítězové získali putovní pohár ředitele školy, medaile a každá třída výborný dort na doplnění energie. Velké poděkování patří bývalé žákyni školy Martině Kašpárkové za podrobnou fotodokumentaci turnaje. Deváté třída odchází, tak se v příštím roce můžeme těšit na nového vítěze.

                                                                                       PaedDr. Jana Civínová – učitelka TV

Podělte se o informace s ostatními