Aktuality

den zem 1 20180422 1671236404Svátek Země jsme oslavili environmentálním projektem, který děti zaměstnal na celé dopoledne. Zazpívali jsme si písně české i zahraniční, které se vážou k planetě Zemi a pak se děti rozdělily do skupin, ve kterých se díky skládankovému učení každý stal expertem na určitou oblast - Voda, Slunce a vzduch, Půda a les, Živočichové - a své nabyté poznatky pak předal skupině.


Každý tým se prezentoval myšlenkovou mapou, do které děti napsaly vše, co se o planetě Zemi dozvěděly. Na závěr každý sám za sebe napsal své doporučení, jak bychom Zemi měli chránit a vznikly také úžasné slohové práce na téma: Kdyby mohla Země mluvit, co by nám řekla - do které žáci zaznamenali své myšlenky a pocity. Nechyběla ani hra na správné třídění odpadu a samozřejmě výtvarka.
Do dnešního projektu se zapojil opravdu každý a všichni pracovali na plno. Děti si odnáší nejen spoustu nových poznatků o planetě Zemi, ale také silný emotivní zážitek.

 

Paní učitelky Renča, Monika, Barča a Marcela se třídami 3.B, 3.A, 4.A a 2.A. Vám vzkazují - Pomozte Zemi také - tříďte odpad! :)