Aktuality

den zem 1 20180422 2052946010Den Země je den věnovaný Zemi, který se každoročně koná 22. dubna. I my jsme se rozhodly, že se s dětmi z 1.A a 1.B budeme planetě Zemi celý týden věnovat. Pro děti byly připravené různé aktivity a úkoly týkající se života na planetě Zemi. Každý den vždy začínal motivačním příběhem, prostřednictvím kterého se děti vždy dozvěděly, jaké téma je ten den čeká, pak se vždy podle předem určených pravidel rozdělily do skupin a plnily nějaký úkol.

V pondělí se dozvěděly, co je Den Země a ve skupinkách měly nakreslit planetu Zemi a napsat, co všechno se na Zemi nachází. Své práce pak prezentovaly před ostatními. V úterý se věnovaly třídění odpadů, zahrály si pohybovou hru na toto téma. Ve středu je čekala vycházka do Prokopského údolí a cestou si zahrály na odpadkové detektivy. Jejich úkolem bylo si cestou zaznamenávat, jaké odpadky lidé do přírody odhodily. Na louce si pak zahrály hru, ve které měly říkat na vylosované písmenko abecedy, která zvířátka žijí např. ve vodě. Děti byly moc šikovné a na konci je čekala sladká odměna. Ve čtvrtek je čekal program o jarních kytičkách, který si pro ně připravila paní učitelka Terezka. Vyvrcholením celého týdne byl páteční Včeličkový den. Do školy k nám zavítal pan lektor z Lesů hl. m. Prahy, přivezl s sebou včelky v úlu a vyprávěl dětem o životě včelek, proč jsou včelky důležité. Na závěr přednášky mohly děti ochutnat i med. Ve třídě si potom ještě děti vyrobily včelky, které jsme společně pověsili na jeden ze stromů před školou.
Dětem se program věnovaný planetě Zemi moc líbil a my je musíme pochválit za to, jak byly šikovné a jak si se všemi aktivitami bez problémů poradily.

 

Paní učitelky Monika H., Dana