hra 1 20171020 1281475158Neděle 15.10. byla ve znamení poznávání a objevování kouzelného místa na druhém konci Prahy.
Letošní téma je „Kam nás tramvaj doveze aneb sejdeme se na konečné“ . Tentokrát to byla Vozovna Kobylisy a její blízké okolí.
Hra po Praze nás tentokrát zavedla do rozlehlého Ďáblického háje. Podmínky pro několikahodinovou procházku byly ideální, počasí nám nadělilo babí léto a my jsme mohli nasávat nejen krásnou lesní atmosféru, ale i teplé sluneční paprsky.


Se všemi účastníky jsme se sešli u vstupu do samotného lesa, kde jsme si vyslechli důležité a potřebné informace, abychom se mohli vydat za plněním nejrůznějších úkolů a hledáním odpovědí na zajímavé otázky.
Po vyslechnutí jsme se rozprchli a podle mapky jsme se postupně vydali na všechna stanoviště. Děti namáhaly nejen své hlavičky, ale také musely předvést své dovednosti. Vyzkoušely si vázání několika uzlů nebo postoj holubičky na vyvýšených kladinách. Přiřazovaly správné názvy k turistickým značkám, zjišťovaly nadmořskou výšku nejvyššího bodu, zjišťovaly informace o geodetické věži Ládví, která sloužila dříve jako rozhledna, v dálce hledali horu Říp i hrad Bezděz.
Nejen děti, ale i dospělí si mohli vyzkoušet SLACKLINE. Myslím, že většina z nás, co jsme si to zkusili, byla ráda, že je zavěšená mezi stromy jen pár centimetrů nad zemí a ne někde ve výšce.
Tato cesta nás nakonec zavedla k místní hvězdárně, která je postavena na skalnatém výběžku kopce Ládví, v nadmořské výšce 325 metrů. Za vynikající dohlednosti je možné vidět nejen Bezděz, Říp či Milešovku, ale také pohraniční hory – Krušné, Jizerské a Krkonoše.
Moc děkujeme paní učitelce Olšovské za její snahu a ochotu naše děti i nás dospělé tímto způsobem obohacovat. Již nyní se těšíme na další poznávací HRU PO PRAZE.
Mára, Domča, Petra a Michal Panisovi