hra 1 20170516 1912707559Nahoru na horu – na Petřín
Opět další velmi pěkně strávené sobotní dopoledne. 13. května jsme se sešli na Kinského zahradách na úpatí kopce Petřín.

Nálada velmi dobrá a počasí překrásné. Na začátku cesty k letohrádku Kinských a při plnění prvních úkolů jsme si procvičili mozečky. Při plnění další úkolů jsme si započítali, naučili se mnohé o Ropuše obecné a také si pořádně zašlapali. Petřínský kopec jsme všichni nejdříve vylezli k baště, kde jsme prošli brankou ve Hladové zdi a pak zase dolů až k soše Jana Nerudy, kde začíná lanovka na Újezdě. Vychytralejší z nás chtěli jet podruhé na Nebozízek a až k hvězdárně lanovkou, ale nezadařilo se. Lanovou dráhou zrovna ve stejný okamžik chtěli jet všichni z cca 2 kilometrové fronty.
Tak nám nezbylo nic jiného, než se podruhé vyšplhat až nahoru na horu (kopec) pěšky. Prohlédli jsme si hvězdárnu, kostel i rozhlednu a poznali jsme mnoho krásného i nového.
Děkujeme paní učitelce Olšovské, že nás letos již počtvrté tak hezky poučila a pobavila. Už se moc těšíme na příští školní rok a další sobotní dobrodružství.

Ema a Barbara Riadovy