Aktuality

Po letních prázdninách se v naší škole znovu rozběhly hodiny pohybových aktivit v rámci projektu Sportuj ve škole

Lekce "Sportuj ve škole" probíhají tři hodiny týdně pro děti 1. až 5. ročníku a jsou v rámci pobytu ve školní družině zdarma. S dětmi cvičí aprobovaná učitelka TV z druhého stupně PaedDr. Jana Civínová, která spolupracuje s kolegyněmi ve školní družině. Ty se podílejí na zabezpečení příchodu žáků k tělocvičně a dodržování hygienických i bezpečnostních pravidel v průběhu lekce.
Projekt "Sportuj ve škole" navazuje na pokusné ověřování programu s názvem "Hodina pohybu navíc", které probíhalo dva roky pod hlavičkou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Během druhého ročníku se do něj zapojilo na patnáct tisíc žáků z 343 škol celé České republiky. Od 1. září 2018 projekt zajišťuje Asociace školních sportovních klubů, která už 26 let pomáhá bavit školáky sportem.


Rozvrh na naší škole :
Děti z družiny - 3. třídy a starší cvičí v čtvrtek 13,45-14,30 hod.
Děti z družiny – 1. třídy cvičí v pátek 13,30-14,15hod.
Děti z družiny – 2. třídy cvičí v pátek 14,15-15,00 hod.

Sportuj ve škole“ má bavit děti pohybem. Aby se tak dařilo, je potřeba zvolit na hřišti či v tělocvičně co nejlepší přístup k dětem. Každé dítě je jiné - co zvládne jeden, nemusí zvládat ostatní. Při vedení lekcí i hodnocení úkonů je třeba vycházet ze skutečných možností školáků a školaček. Přizpůsobovat jednotlivé kroky a nároky, aby činnosti chlapce a dívky bavily a aby při nich dosahovali svého maxima. Je třeba počítat s tím, že někteří žáci a žákyně budou pohyb či cvik opakovat delší dobu než jiní. Atmosféra v hodině je důležitá – žáci by měli mít možnost se na programu podílet, vzájemně spolupracovat a společně své výsledky hodnotit. Měli by se vzájemně podporovat, pomáhat si a „fandit“ si. Naopak by se neměli dostávat do situací, které jsou pro ně stresující, nezvládají je a nedokážou se s nimi vyrovnat. Děti mají zažívat úspěch a radost.