Aktuality

jarmark 1 20161215 2010607879Stalo se již tradicí na naší škole, že v době předvánoční věnujeme spoustu času vyrábění a přípravám na vánoční jarmark. Děti ve všech třídách dělají vánoční ozdoby, svícny, větvičky, přáníčka a mnoho dalších drobností , aby rodiče i ostatní zájemci mohli nakoupit vše potřebné nejen na vánoční stůl.    Poděkování   Sponzoři

Návštěvníci jarmarku se mohli během prodeje občerstvit  ve školní jídelně. V letošním roce nechybělo ani cukroví a specialitou pro gurmány  byla pomazánka s krevetami.
    Žáci si připravili i kulturní program pro diváky, velký úspěch sklidilo vystoupení pěveckého sboru a žáků 7.A pod vedením pí uč. Aleny Buljatové, krásně zazpíval sólovou píseň žák Filip Lelek, a i malé gymnastky a děti z kroužku rope skipping odcházely za velkého potlesku všech přítomných. Velkým lákadlem se stalo losování tomboly, letos nás navštívil herec Tomáš Vorel. V závěru jsme si i s návštěvníky zazpívali naše nejznámější koledy.
    Celý výtěžek z jarmarku – rekordních 74 838 Kč - poputoval  k nadaci Můj nový život pro děti, které se po onkologickém onemocnění vracejí do běžného života. U tělocvičen jsme si mohli prohlédnout fotografie z akce pořízené za loňský příspěvek. Všem moc děkují lékařka Lucie Hrdličková (pův. Cingrošová) a primář z motolské nemocnice p. Komrska.
    Každoročně jezdívá načerpat  vánoční atmosféru informační kanál Prahy 13 a letos o naši akci projevilo zájem i zpravodajské vysílání ČT1. Záběry ze školního jarmarku můžete zhlédnout v lednu v programu České televize.
    Nezbývá než poděkovat  rodičům za sponzorské dary, celému učitelskému sboru za přípravy a čas věnovaný dětem a všem popřát krásné a klidné Vánoce.


Kolektiv pedagogů ZŠ Janského